Sak jag älskar med min unge:

Att hon är helt frälst i Håkan Hellström. Javisst, förstår ni. Får hon syn på ett tidningsomslag i affären som är prytt med hans ansikte skriker hon rakt ut av glädje och den inspelade konserten från Skansen vet jag inte hur många gånger hon har sett. Och när hon står i vardagsrummet framför TV:n med dom små armarna i luften och sjunger med till Valborg vill man ju bara... krama henne så hårt att organen nästan brister i kroppen på na.
 
Sak som inte är lika gullig: När hon vägrar kamma sig eller bära hårspänne eftersom nån har sagt till henne att hon har samma rufsiga frisyr som sin idol.
  
Och ja, ibland är det kanske lite obehagligt när hon går runt hemma och sjunger fraser som: "Provsmakar livets heroin", "Ge mig arsenik ba ba ba" och "Du vet ju allt om ingenting, din jävla SOPA".
 
Men i det stora hela: Väldigt gulligt.
 
Kanske Håkans största fan, men minsta till storleken.

Byte av rum. Så gick det sen, del 1.

Nån undrade om vårat sovrum, hur det blev efter bytet och så. Och ja, man kan säga att det inte blev nått alls av det. Vi bar in sängen, sängborden, spegeln och TV:n och placerade ut det lite på måfå bara och sen stängde vi dörren och tänkte på annat.
 
Men vi ska ta tag i det, förhoppningsvis ikväll eller imorgon. För den där fågeltapeten som sitter uppe nu ger faan ingen harmoni och lugnande effekt när man ska sova, det kan jag säga.
 
(Oklart varför vi placerade TV:n där mellan väggen och sängen. Men det kändes väl logiskt just då.)
 
Harmoni kommer däremot den här Stig Lindberg-tapeten jag beställde i fredags att sprida! Jag kommer sova som en bedövad ponny med den bakom huvudet, det känner jag på mig.
 
Tapeten är köpt på Colorama Golvmästarna i Hultsfred.
Bäste affären i stan. Så himla trevlig personal och så.
 
Bilder på resultatet kommer så snart det blivit nått resultat.

Nu gör vi om igen.

Nu kanske ni tror att vi bara har latat oss, blivit bjudna på mat och guppat runt i poolen den här helgen?
 
Då tror ni fel. Svinfel.
 
Vi har nämligen varit så SATANS effektiva härhemma. I onsdags började vi tala lite om att vi nog skulle byta sovrum med Pellan, att hon tar vårt och vi tar hennes och så. Och ja, i fredags drog vi igång med målning, tapetsering och skruvande.
 
Vi är vad man skulle kunna kalla "långt från klara" men såhär ser det ut just nu i alla fall:
 
Vi har målat allt vitt och bara tapetserat "köksdelen". Rummet är ganska stort så jag ville få lite mer känsla av "rum i rummet", som Ernst säkert skulle ha sagt.
 
Kök. Ja, det fattas foder runt fönstret, det fattas alltid foder hos oss.
Det är lite av vårat signum, kan man säga.
 
Barnservis i porslin - eftersom 3-åringar är så bra på att handskas med ömtåliga saker.
 
Åt andra hållet. Lägg gärna märke till röran utanför dörren. Där ligger alla saker vi inte riktigt vet vad vi ska göra med. Och ja, ungen är naken. Det är hon jämt.
 
Hon fick en växasäng i födelsedagspresent men den har inte levererats än. Om jag är orolig för att hon ska inse att hon kan ta sig ur den nya sängen på egen hand och sen börja komma in till oss på natten? Ja, jo. Det kan man säga. Barn borde ha spjälsängar till dom är minst 17, tänker jag.
 
Tavlor. för att uppmuntra till resande och så.
 
Så, döm mig nu - vad tycker ni?