Aaaallsång.

På tisdag ska jag till Stockholm för att gå på Allsång. Träffa Måns och så. Shoppa lite. Bo på hotell. Ligga en massa (obligatoriskt om man är iväg utan barn (vare sig man är sugen eller inte måste man ligga, det står tydligen i nån lag nånstans. Det säger Martin i alla fall?))
 
Vi ska dit med Martins broes and their hoes och barnet ska sova hos sin farmor för första gången. Om jag är orolig? Ja, det kan man säga. Jag är orolig för att Svärmor Bibbi ska bli ihjältjatad av min avkomma och bara ligga ihopfallen i en död hög när vi kommer hem. Totalt uttorkad i hörselgångarna.
 
Vad gäller Pellan däremot är jag inte ett dugg orolig. Hon kommer garanterat bli bortskämd och uppassad på och skrika "KOM INTE HIIIT" som hon gjorde sist vi skulle hämta henne efter att hon hade sovit hos min mamma och pappa. Man känner sig innerligt älskad och uppskattad som förälder då, det gör man verkligen.
 
Men det är på tisdag, det. Nu är det söndag och jag ska äta upp den lilla hembakta kakan jag har börjat gnaga på.
 

Av jord är du kommen, jord ska du åter bli, växtjävel.

Idag har jag varit i Vimmerby och tittat på träd. Inte gått runt i skogen och bara "Jahaa, det här var en fin gran" nej, jag har varit i en liten växtshop och tittat på nått att plantera i nya grusgropen på framsidan.
 
Jag satt vaken halva natten igår och googlade "små träd vintergröna skötselfria" och försökte klura ut vad jag (eh, vi) vill ha. Och så mycket kan jag säga att det man lärde sig i skolan, typ gran, björk, al, ask och en, den kunskapen har man inte mycket nytta av. Granar sålde dom fan inte ens?
 
Det slutade med att jag inte kunde bestämma mig och köpte en massa blommor istället. Blommor är ju alltid kul. När dom inte håller på att dö hela tiden, mina blommor har en tendens att göra det. Jag bara "Seså, lev och frodas här nu" och dom bara "fast om du inte vattnar oss så blir det inte mycket frodning?" och man bara "krävande jävla växtjävlar" och dom bara... dör.
 
Jo, vi ska bygga igen där under verandan. Eller vi och vi, pappa kommer antagligen åka på det när han kommer hem från semestern. Vi ska lägga dekorsten, plantera träd och bygga mur, vi.

Hemma.

Jahaa. Här står jag och poserar avslappnat i mitt kök.
 
 
Vi är alltså hemma från Mellbystrand nu. När solen och tysk/rysk/fransk-värmen äntligen kom då var vi tvungna att åka hem eftersom vi har brandkårsjour var tredje vecka. Eller ja, Martin har jour. Jag släcker inga bränder. Eld är alldeles för varmt för mig att vistas i.
 
Men jag ska inte klaga. Så fort barnet vaknar efter sitt middagssov så drar vi och badar i Gnötteln. Det är ju lika mysigt att ligga där i det upptorkade gräset bland alla pissmyror som det är att ligga på sandstranden vid havet i Mellby. Absolut.
 
Ska ryggradar vara inåtbuktande? Ja? Annars är det ju uppenbarligen nått fel på min.
 
JUST DET! Jag höll på att glömma berätta! Jag har fläta idag.
 
Jahaa. Då vet ni läget. Hörs sen.