Håller er uppdaterade och så.

- Magsjukan verkar vara utplånad. Herrejesus och Gud i himlen va skönt.

- Och grillpremiären är avklarad!

- Fostret ligger kvar i livmoderns lugna vrå.

- Vi har tagit fram utemöblerna och tagit vår första fika på verandan!

- Martin har köpt sig en ny bil. En beige. Som han ska ha till jobbet när han har jour och så.

- Herregud. Vem köper en beige bil?

- Ja, Martin tydligen. 

- Fast han påstår att den är "mer åt det guldiga hållet".

- Nej, nu ska jag gå och måla några stolar.

- Hej så länge.

Pellan äter jordgubbar i solsken. 

Straffad.

Igår kväll skrev jag på min facebookstatus att jag "vardagslyxade till det lite härhemma". Javisst, jag skröt om hur härligt jag hade det med nygräddade våfflor i magen och en brinnande brasa brinnande framför mig. Och barnet var så glatt och Martin var så snygg och jag var så himla lycklig osv osv.
 
Borde jag inte ha skrivit. Nej, för då tyckte tydligen Gud i himlen att jag hade det lite för härligt så han skickade magsjukan på oss.
 
Japp. Vid 1.30 kom det lilla barnet in till oss och la den första spyan i sängen och ja, sen körde hon repris på det en sisådär 7 gånger till. Och jag ska inte klaga på den här graviditeten jag dras med - men man är inte lika snabb på att ta sig upp ur sängen och hinna häva ungen över hink när man är såhär tjock, det är man inte. Och man är inte lika bra på att torka kräks och trösta när man samtidigt försöker andas sig igenom kraftiga sammandragningar, det kan man inte påstå. Och man är ABSOLUT inte sugen på att dra på sig en egen magsjuka när man är såhär nära beräknad födsel, det kan jag säga.
 
Så ja, det vore bra om ni höll tummarna lite nu för min skull. Att ni ber en stilla bön för att jag klarar mig utan kräks och så.
 
Tack på förhand.
 
Sjukt barn.
... som har piggnat till en del nu på kvällen och nyss gjorde en kullerbytta? Vem gör så frivilligt efter att ha kräkts?
 
 

Kanske bryter jag nått ben på honom eller så.

Tack snälla för tipsen om BB-väskan! Nu har jag packat i både lypsyl, tuggummi och svinmjukt toalettpapper. Och Martin har kompletterat med nån slags spelpåse innehållande yatzy, pennor, papper och en kortlek "I fall det blir mycket dötid".
 
Oklart dock hur bra och kul stämningen kommer vara om jag råkar förlora en yatzy-omgång samtidigt som jag tacklas med långdragna värkar. Spontant tänker jag: Inte så bra och kul stämning.
 
Lite färska tjockisbilder på det: 
 
Idag går vi alltså in i vecka 38 (37+0). Pellan föddes 37+3 så nu håller vi tummarna för att den här ungen är lite mer tålmodig.
 
Jag vet, det ser ut som att jag har svalt en sån här jäkla medicinboll man hade på gympan i mellanstadiet.