Jag grät en stolthetstår.

Den 19 december fick jag ett sms från lillebror där det stod: "Jahopp. Då ska man åka till Tyskland i femton månader och lära sig flyga en Blackhawk ;)"
 
Och jag svarade: "Kom du in!?"
 
Och han svarade att ja, det hade han gjort. Han hade kommit in. Han har alltså blivit antagen till Försvarsmaktens Helikopterpilotskola (oklart om det heter så. Jag vet inte, jag freebasade lite bara). Hursomhelst så ska han bli helikopterpilot. Om jag är oklädsamt stolt över honom? Ja, det skulle man kunna säga.
 
Andra saker jag är: Svinrädd för att han ska dö. Ni vet filmen "Blackhawk down"? Det där downet på slutet betyder att det störtas och att det dör folk och så. Det känns inte särskilt tryggt, det gör det inte. Ska jag nu ha en lillebror vill jag ju helst ha honom levande. Men bortsett från det: väldigt stolt. Och imponerad.
 
Exempel på hur andra sms-konversationer mellan oss kan se ut:
  
 
 

Goooodmorgon på er!

Nu ska jag HOPPA UPP så glatt ur sängen, äta frukost och åka till jobbet. Ja, borsta tänderna ska jag såklart också göra. Jag har ju sagt att jag är en person som sköter min munhygien?
 
Sak jag hellre hade gjort än att gå upp: Legat kvar.
 
 
Ser ni den starka axeln? Den ska snart bära ett tungt ansvar och se till att landet Sverige går runt. Eller ja, den ska se till att butiken Golvmästarna går runt i alla fall.

Vi punktar det.

- Jag har börjat läsa "Fifty shades of Grey" trots att jag tänkte gå emot strömmen och inte göra det.
 
- Om jag tycker den är bra? Ja, det skulle man kunna säga.
 
- Om Martin tjänar liggmässigt på att jag läser den? Ja, det skulle man kunna säga.
 
- Jag var på fest i... måndags? Vilken dag var juldagen? Tisdag? Jag var på fest i tisdags. Hade liten förfest härhemma och Vic var här. Och hennes kille. Och Purra och Karlsson som jag hängde med JÄMT i ungdomens dar. Väldigt trevligt.
 
- Det här är den enda bilden jag har från kvällen:
 
 
- Idag sa Martin till Pellan att hon skulle sitta ner ordentligt vid matbordet. "Hur många gånger ska jag behöva säga till dig att SITTA NER!" sa han argt.
 
- "Fyra gånger pappa" svarade hon.
 
- Jag ska till Egypten i slutet av mars. Och till Rom i början av mars. Det betyder att jag måste flyga FYRA gånger inom en månad.
 
- FY FAN för att flyga. Men trevligt med resor i övrigt och så.
 
- Jag har jobbat idag. Den första kunden som kom in sa "Oj, du ser sliten ut. Haft en hård jul?"
 
- Det är ingen komplimang, det är det inte.
 
- Nu ska jag se på Fjällbackamorden och äta ostbågar. Vi hörs.
 
- Och just det, nån frågade vart Bang-linnet kom ifrån och ja, det har jag internetshoppat på Nelly.
 
   
- Jo, det är lag på att sträcka ut benet sådär när man har slits på kjolen. Det har Angelina Jolie bestämt.
 
 
- Jahaa. Då vet ni.