Hon lindade in det snyggt, det måste man ge henne.

Man vet att man har lagat mindre god mat när ungen är på väg att duka av sin tallrik, vänder sig om och bara:

"Tack för maten den var... Alltså. Jag tror inte jag säger mer än så idag mamma."


Jag kanske inte bloggar - men jag har skrivit en krönika! Om feminism!

 
 
Och för er som inte har glasögon med inzoomningsmöjligheter kommer här en mer lättläst version:
 
Vet ni vad jag blev kallad för ett tag sen? Smyg-feminist. Ja, du läste rätt. Det fördes en diskussion om kvotering när en person plötsligt vände sig emot mig och sa ”Hanna, du som är lite av en smyg-feminist, vad tycker du?”.  

Och jag reagerade såklart som alla hade gjort och tog det som ett direkt påhopp. Vadå smyg? Hade jag varit en person som pillade mig i näsan och åt upp snoret, då hade jag smugit med det. Hade jag haft en älskare vid sidan av mitt förhållande hade jag antagligen varit smygig med det också.  Men att jag är feminist stoltserar jag helt öppet med.

Och nej, jag har inga orakade armhålor, jag brukar inte skriva budskap med tusch på brösten och springa runt på stan, jag tycker inte att kvinnor ska ha mer makt än män, jag hatar inte män, jag är inte för kvotering och jag vill inte utradera kön. Men jag tycker att det är en självklarhet att vi ska ha samma rättigheter (och skyldigheter) som män. Punkt. Håller du med om den meningen, ja då är du också feminist. 

Jag tycker att det är så himla synd att det har blivit ett skällsord. Att inflytelserika personer och högt uppsatta politiker som exempelvis Filippa Reinfeldt vägrar kalla sig feminister. ”Utan feminism hade du inte haft en avgörande roll inom Moderaterna, du hade kanske inte ens haft ett jobb – än mindre rösträtt! HÖR DU DET FILIPPA!” ville jag skrika högt när jag läste det uttalandet. Men jag lät såklart bli, jag vill inte skrämma mina barn genom att skrika åt en tidning, jag tänker att dom säkert skulle få men av det. 
Nu tänkte jag avsluta den här texten med nått smart och tänkvärt men jag kom inte på nått så jag får helt enkelt kopiera nått smart som någon annan har sagt: 

"Att vara kvinna och inte kalla sig feminist är som att säga - jag tror inte på bilar men jag kör en varje dag och jag gillar ett den tar mig till platser och gör mitt liv så mycket enklare och jag vet inte vad jag skulle göra utan den. ”             – Amy Poehler

Hade hon fattat hade hon skrattat.

Pellan bara " måla nått roligt mamma!"
Och jag bara "javisst"