Givmild så in i helvete.

Vet ni vart vi ska åka imorgon? Nej, det kan ju inte ni veta. Om ni inte har hackat er in i min iphone och synkat er kalender med min och vet EXAKT hur mitt schema ser ut. Det har ni väl inte gjort? Kan man ens göra det?
 
För er som inte håller på med sånna olagligheter så kan jag meddela att vi ska till sommarstugan i Mellbystrand. Inte för att sola och bada som man sig ju bör i en sommarstuga - utan för att handla julklappar. Javisst, varje år åker vi iväg en helg med familjen för att umgås, äta gott och lägga en massa pengar på saker att ge till andra människor. 20 personer har vi att köpa klappar till i år. TJUGO. Det är ju helt omänskligt många.
 
Om jag inte får saker för samma summa som jag spenderar tänker jag fan ha ihjäl nån.
 
Nej, nu måste jag gå och packa. Hej så länge. 

Sverige, världen - vi har ett resultat.

Det har varit en slitsam uppgift - men nu har vi har en vinnare i Iittala-utlottningen!
 
För att ni ska se att allt har gått korrekt till och att inget fusk eller doping har förekommit så har jag dokumenterat hela processen. Varsågoda:
 
1. Vi började med att klippa ut och numrera lotterna. Eller ja, jag drack kaffe och åt kex medan Martin och Pellan klippte och numrerade. Som arbetsledare är det viktigt att kunna dirigera ut uppgifter. 
 
2. Man drar alltid lotter ur en hatt, det vet man ju sen gammalt. Ja, det är lite oklart varför vi har en svart halmcowboyhatt hemma.
 
3. Den opartiska lottdragaren övar på att blunda för att undvika alla former av fuskbeskyllningar.
 
4. Övning ger färdighet.
 
5. Martin får ledsaga opartisk lottdragare fram till hatten eftersom hon "inte ser nånting med blundade ögon". 
 
6. AND WE HAVE A WINNER!
 
Nummer 20 - Mia. Du har fått mejl!
 

Sista chansen.

Pass upp! Idag är sista dagen för att delta i utlottningen av Iittala-porslinet!
 
Nu kanske ni sitter och undrar hur själva vinstdragningen ska gå till och det tänker jag såklart berätta. Man kan nämligen säga att ni har med ett proffs att göra här. Jag är en person som tar sånna här saker på allvar.
 
Så - först och främst numrerar jag alla kommentarer. Var du den femtonde personen som kommenterade, ja då är 15 ditt tävlingsnummer. Sen har jag köpt en sån här bollapparat som jag helt sonika vevar igång och kommentarsnumret som överrensstämmer med numret på bollen som ploppar fram är alltså vinnaren!
 
 
Eller nej, jag har inte köpt nån sån. Herregud, sånna där bollmaskiner är ju svindyra. Och svåra att få tag i? Vi har ingen bingomaskinsaffär här i Hultsfred.
 
Jag tänkte bara skriva alla nummer med bläckpenna på små papperslappar och sen låta en opartisk, pålitlig person (Pellan) dra en lapp - och kommentarsnumret som då överrensstämmer med numret på lappen som den opartiska personen drog är alltså vinnaren!
 
Svinenkelt ju! Och spännande! Och mycket billigare än det där med bollarna.